Utylizacja zużytego tłuszczu

Koła serii LPA-PATH firmy Blickle są optymalnymi elementami wyposażenia kuchni u dostawców sprzętu restauracyjnego w USA.

Do utylizacji zużytego oleju z frytkownic, właściciele lokali gastronomicznyche często stosują mobilne wanny do odtłuszczania, które umożliwiają im szybką wymianę tłuszczu. Właśnie ten proces przyprawiał dostawców sprzętu restauracyjnego w USA o bólzawrót głowy. Aby nie zakłócać funkcjonowania restauracji na długo, właśnie w tym obszarze na tej płaszczyźnie szybka wymiana wanien jest konieczna. Zabrudzenia i agresywne środki czyszczące spowodowały, że przymocowane do zbiorników z olejem zestawy kołowe, stosunkowo szybko traciły możliwość sterowania nimi lub też blokowały się całkowiciektórych możliwość kierowania została naruszona lub które szybko zablokowały się. Przyczyniło się to do powstania wysokich kosztów, które musiał ponieść klientW rezultacie klient musiał ponosić wysokie koszty. Osoby odpowiedzialne za zaistniałą sytuację skontaktowały się z pracownikami firmy Blickle w USA i przedstawiły fakty. Klient pytał u lokalnego dostawcy o niezawodne zestawy kołowe odporne na tłuszcze i środki czyszczące. Ponadto, aby zminimalizować koszty transportu i naprawy, wymagany był krótki okres dostawy. „Na miejscu zorientowaliśmy się, do czego będą używane zestawy kołowe, po czym zaproponowaliśmy zestawy kołowe typu LPA-PATH 50K-FK. Nasz partner mógł je dokładnie przetestować i był bardzo zadowolony z rezultatów przeprowadzonych testów, twierdzi Manuel Kraibühler, kierownik działu sprzedaży międzynarodowej firmy Blickle.

Zalety zestawów kołowych LPA-PATH 50K-FK
Blickle stworzył tą serię jako zestaw kołowy skrętny z płytą mocującąmontażową. Seria ta wyposażona jest w obudowę z blachy stalowej. Specjalna metoda Blickla dynamicznego dociskania i zawalcowania zapewnia wyjątkowo mały luz w głowicy skrętnej, łatwobieżność oraz bardzo dużą trwałość. Koło wykonane jest z wysokiej jakości termoplastycznego poliuretanu do cichobieżnego stosowania przy niskim oporze toczenia i skrętu nawet w styczności z olejem. W praktyce koło chroni podłoże i nie powoduje jego zużywaniaścierania. Koło można bez problemu stosować w temperaturze od -25 do +70 °C.

Nie wiąże się to z powstaniemgeneruje to dodatkowych kosztów.
Koło Bieżnik koła typu LPA-PATH jest stabilnie połączony z tarczą koła wiązaniem chemicznym, co zapewnia niewielkie zużycie. Koła stworzone przez Blickle są w stanie przenieśćudźwignąć ciężar do 75 kilogramów. Wysokiej jakości materiał sprawia, że koło jest odporne na najczęściej stosowane w gastronomii środki czyszczące oraz olej z frytkownicy. Firma Blickle dopasowała otwory na płycie montażowej do poprzedniego rozwiązania klienta. Dzięki temu nie zmienił się ani wygląd ani nie powstały dodatkowe koszty dostosowaniaoprzyrządowania. Ponadto inżynierowie z firmy Blickle na podstawie tarczy podstawowej zastosowanej w pierwotnym rozwiązaniupierwszego zaproponowanego rozwiązania skonstruowali nowe kołonowy zestaw kołowy. Dopasowana obudowa wyposażona jest w widelecwidły o odpowiedniej szerokości. Stworzono nową osłonę przeciwwłóknową. Nagroda za trud: Firma otrzymała za serię certyfikat NSF. Seria LPA-PATH spełnia wszystkie przepisy i została dopuszczona do użytku przez National Sanitation FoundationKrajowy Inspektorat Sanitarny (NSF) w USA.

Opłacalna Iinwestycja opłacalna
Dla dostawców sprzętu restauracyjnego inwestycja rozwoju w rozwiązanie firmy Blickle była opłacalna. Przedwczesne blokady lub przypadki wypadania kółSzybkie blokowanie się zestawów kołowych lub ich uszkodzenia to już przeszłość. Wymiana wanien do odtłuszczania jest łatwa i szybka, bez ryzykamożliwości zachlapańzapryskania zużytym olejem. Koła nawet w styczności z olejem obracająkręcą się łatwo i można nimi bez problemu kierować. Wytrzymują także mycie agresywnymi środkami czyszczącymi, pod wpływem działania których nie ulegają uszkodzeniu. Seria LPA-PATH sprawia, że burgery, frytki czy sznycel bez szybko trafiają do klientakonsumenta.